Δήμος Αγίου Δομετίου: Πολυπολιτισμικό Παιδικό Φεστιβάλ 2016

To πολυπολιτισμικό παιδικό φεστιβάλ Δήμου Αγίου Δομετίου σημείωσε εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Πάρκο Μνήμης και Επιστροφής.

Ο χώρος  γέμισε με παιδικά χαρούμενα χαμόγελα, δημότες και επισκέπτες κάθε ηλικίας αλλά και άτομα διαφορετικών εθνοτήτων,  κυρίως ΥΤΧ που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την πολιτιστική εκδήλωση και να επικοινωνήσουν με τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου ,τους δημότες και άλλους παρευρισκόμενους.

Το φεστιβάλ υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου “Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές” το οποίο συγχρηματοδοτείται από τα Ταμεία Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Δήμος Λευκωσίας ως τελικός δικαιούχος μαζί με τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Έγκωμης, Λακατάμιας, το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας την NVK Advent Ltd και την Lοsadeal Ltd υλοποιούν το έργο αυτό με σκοπό την ένταξη των ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία.

Το φεστιβάλ περιλάμβανε ψυχαγωγία, ενημέρωση , καλλιτεχνικό πρόγραμμα και  εργαστήρια τέχνης, γιορτάζοντας την παγκόσμια μέρα παιδιού και την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, τελώντας επίσης  υπό την αιγίδα των Επιτρόπων Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και του Περιβάλλοντος.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν τα τοπικά δημόσια  νηπιαγωγεία , τα Δημοτικά Σχολεία και το Γυμνάσιο, ομάδες χορού τοπικών σωματείων, κοινωνικών προγραμμάτων, σχολές χορού και ομάδες χορού από Τρίτες Χώρες.

Την εκδήλωση στήριξαν επίσης το Τμήμα Περιβάλλοντος, το ΚΕΝΘΕΑ  και ο παιδότοπος Τσαφ Τσουφ 4 kids. Σημαντική η παρουσία και η συμβολή της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Λευκωσίας με τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και την ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και το θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς   και το 75ο Σύστημα προσκόπων Αγίου Δομετίου.

Στο φεστιβάλ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου,  ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και συγχάρηκε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους μικρούς και μεγάλους  που κατέκλυσαν το Δημοτικό Πάρκο.

Τα πιο θετικά σχόλια ακούστηκαν για την εκδήλωση από τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα από τα παιδιά που απόλαυσαν μαζί με τις οικογένειες τους ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό απόγευμα, με εμπειρίες από διαφορετικούς πολιτισμούς που προωθούν τη διαδραστική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δημοτών και ΥΤΧ και ένταξη τους στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για τη συνεργασία όλων των συντελεστών και για τη θετική ανταπόκριση του κοινού.